Dragon Dreaming

Het geheim van Dragon Dreaming

Opgedragen aan de kinderen van Castellina in Chianta, Toscana, Italië, en iedereen elders die jong zijn van hart.
Een geschreven door John Croft, founder van Dragon dreamer, op woensdag 25 november 2015. Een vrije vertaling.

 

Heb je ooit gedachten over draken? Verhalen over draken zijn terug te vinden over de gehele wereld en gaan duizenden jaren terug. De eerste draken waren voogden, magische dieren, slangen die de rijkdom van de gemeenschap bewaakten, die de granen in de graanschuren vrijhield van muizen en ratten en van menselijke rovers en dieven. De draak van het Oude Griekenland, de Python, bewaakte Pythia, de vrouw die het orakel was van Delphi, was de eerste draak. In China bewaakten draken speciale plaatsen, ze brachten de benodigde regen en ze werden geassocieerd met de Keizer.
De Waugal, de regenboogslang van Australië, waar wij begonnen met Dragon Dreaming, was een magische Schepper van belangrijke plaatsen in het landschap. In al deze verhalen zijn draken intelligente magische dieren, moeilijk te vinden, buiten zicht van het dagelijkse leven, ze dagen je uit en zijn gevaarlijk als je ze niet netjes behandelt.


Welke draken heb jij in jouw leven?
Wat zijn je angstige, moeilijke delen in jouw leven, waar je moeite hebt om mee om te gaan? Dit zijn dingen die we liever bij onszelf houden, verstoppen en niet aan willen denken? Als deze draken wakker worden en ons confronteren, gaan we meeste een andere kant op om ze vooral te ontwijken. Ieder van ons heeft een comfort zone, een plek waar we ons comfortabel voelen, waar we de dingen kunnen doen die we geleerd hebben, waar we onze vaardigheden en capaciteiten erkennen. Zodra we onze comfort zone verlaten, komen we in onze leer-zone. Dit is het gebied dat we makkelijk vinden nieuwe vaardigheden en capaciteiten te leren. Bijvoorbeeld, als je de comfort zone verlaat van lopen en rennen naar het beklimmen van de fiets voor de eerste keer. Je komt dan terecht in je leer-zone. En zodra je je leer-zone verkent, wordt je comfort zone steeds groter, en is het gemakkelijk om op een fiets te fietsen. Buiten je leer-zone is de gevaren-zone. Hier is het waar jouw draken leven. Bijvoorbeeld, toen je voor het eerst begon met fietsen. Je gedachten over fietsen met losse handen was absoluut jouw draak, je begeeft je dan in de gevaren-zone. Maar na een paar jaar fietsen, voelt het rijden met losse handen niet meer zo gevaarlijk. Waar je mee bezig bent, is te leren dansen met je bijzondere draak. Leren te Dansen met je draken, door je dromen waar te maken, is één van de doelen van Dragon Dreaming.


Hoe doe je dat?
Het geheim is door een project te beginnen. Al de vaardigheden, mogelijkheden en capaciteiten die je bezit, of het nu spreken, rennen, fietsen, of meer complexe zaken zijn zoals het oplossen van problemen, het zijn de resultaten van een project dat je doet of hebt gedaan. Een project is een mogelijkheid dat je vooruit helpt naar de toekomst en waarbij jij de actie onderneemt om die mogelijkheid te bereiken. Elke stap die je neemt, check je om zeker te zijn dat je nog op de rails bent en indien nodig corrigeert. Sommige projecten zijn werkelijk groot en complex. Anderen zijn klein.


Elke dag in je leven kan een project zijn 
Elke project heeft hetzelfde patroon. De eerste stap is de Droomfase. Deze begint zodra je nadenkt over een project. Elke project, ooit gedaan, maakt niet uit hoe groot en complex, is begonnen met een droom van één enkele persoon. Als het een persoonlijke droom blijft, zijn dit de moeilijkste projecten. De draken kunnen te groot lijken, te ver weg of te beangstigend om mee om te gaan. De beste dromen zijn die dromen die je deelt met anderen. Het beste is om een team rondom jouw droom te bouwen die je ondersteunen zodra jij je draken tegen komt.


De tweede fase van Dragon Dreaming is een plan maken
Dansen met draken is niet makkelijk, en je zult goed voorbereid moeten zijn. Heb je de (hulp)middelen en vaardigheden die je nodig hebt? Heb je hulp op het juiste moment? Heb je geld nodig?Waar vind je dit dan? Wat moet je doen om je droom uit te laten komen? Wie komt aan je zijde staan zodra jij je draken tegenkomt?

 

De derde stap is: het doen Dansen met draken is niet makkelijk, dat vraagt hard werken. Je kunt een draak niet doden, maar je kunt hem of haar wel temmen. Het is geen zaak van winnen of verliezen. Om de draak te temmen moet jij winnen, en op een gekke manier moet een draak ook winnen. Het dient een win-win situatie te zijn, waar iedereen wint. Zelfs je vijanden kunnen de personen zijn die het dichtste bij jouw draken staan. Zij zijn degenen waarvan jij het meeste van kunt leren. Er zijn veel dingen die gedaan moeten worden om jou dromen uit te kunnen laten komen. Mensen die met je meegaan en helpen gedurende het traject zijn werkelijk waardevol. Trouwens, als jij met jouw draken danst, inspireer je anderen om met hun draken te gaan dansen. En wat mensen ontdekken als ze hun comfort zone verlaten, is dat ze veranderen. Ze ontdekken dingen waarvan ze niet wisten dat ze ze niet wisten. Ze leren dingen te doen waarvan ze nooit hadden gedacht het te doen.

 

De laatste fase van Dragon Dreaming is terug te keren naar huis In het land blijven waar de draken wonen, is uitputtend. Dit is de fase van het Vieren. Hier ontdek je dat vieren de Doen-fase en de Droomfase opnieuw verbindt. Vieren is waar je herkend en erkend wordt voor wat je hebt gedaan. En als je werkelijk viert, zien mensen wie je werkelijk bent. Als je terugkeert met een getemde draak, waarmee je kunt dansen, zullen mensen het verschil merken. Je zult een andere persoon zijn, je zult meer ontdekt hebben over de magie van het leven. Maar er is een geheim in Dragon Dreaming. De persoon die het vieren het hardste nodig heeft ben jij zelf, eerlijk en zonder enige schaamte of oordeel. Pas dan ben je klaar voor het volgende project, om wegen te vinden om te dansen met je nieuwe draak.

Aan de slag met Dragon Dreaming?

Wil je zelf of met je team aan de slag met Dragon Dreaming?

img_9019
dragon-dreaming-logo
sanatuerlik_logo_diap

Ontvang de 'Sa Natuerlik Tips' met mijn nieuwste blogs direct in je mailbox:

Something went wrong. Please check your entries and try again.